Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

4 Ekim 2010 Pazartesi

YÖK'ten türban açılımı Googleda Ara

YÖK yazı gönderdi, öğrenci derse türbanla girerse sınıftan çıkarılamayacak..

YÖK, İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazı ile disiplin yönetmeliğine uymayan öğrencilerin dersten çıkarılmasını yasakladı. Yönetmeliğe göre sadece tutanak tutulacak.

AK Parti ve CHP, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına anayasal çözüm ararken Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), gönderdiği bir yazıyla, öğrencilerin derslere başörtülü olarak girmesinin yolunu açtı.  Siyasi partileri karşı karşıya getiren sorun  "uygulamada" çözüldü.

NTV'nin haberine göre, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir öğrencinin türbanı nedeniyle dersten çıkarılmasının ardından konu Yüksek Öğretim Kurumu’na intikal etti. YÖK'ten gelen yanıt ise türbanın önünü fiilen açmış oldu. YÖK, öğrencinin "disiplin yönetmeliğine aykırı" durumu nedeniyle sınıftan çıkarılamayacağını; çıkaran öğretim görevlisi hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.

YÖK'ün bu yanıtı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nce tüm öğretim görevlilerine dağıtıldı. Bundan böyle bir öğrenci derse türbanla girse bile derse alınmaması ya da sınıftan çıkarılması sözkonusu olmayacak. Öğretim görevlisi de tutanak tutup bunu dekana vermekle yetinecek. Bu talimata uymayan öğretim üyeleri hakkında ise soruşturma açılacak.

'BAŞÖRTÜSÜ YAPAY SORUN
'

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sözlerine ilişkin, ''Bilimi egemen kılarsak bu tür yapay sorunları da tartışma konusu olmaktan çıkarırız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesinin Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde yapılan yeni akademik yılı açılış töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın, ''Toplumu tehdit etmek için Türkiye İran oluyor korkusunu pompalayan CHP bugün döndü dolaştı Türkiye'nin baş örtülü kızlarına İran modeli örtünmeyi tavsiye eder hale geldi'' şeklindeki sözlerini anımsatarak bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bir bilim yuvasındayız. Bilimin, aklın ve mantığın kullanılması gerektiğini öğretiyor burası. Bilimi egemen kılarsak bu tür yapay sorunları da tartışma konusu olmaktan çıkarırız'' diye konuştu.

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri