Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

6 Ekim 2010 Çarşamba

Geisy Arruda mini etekten okuldan atıldı Googleda Ara

Brezilya'da bir üniversite 'fazla kısa' bir elbiseyle sınıfa girdiği için kısa bir süre okuldan atılan öğrenciye 23 bin 600 dolar tazminat ödeyecek.

Geisy Arruda adlı öğrenci, olayın Brezilya kamuoyunda uyandırdığı büyük tepki ardından, Sao Paulo'daki Bandeirante Üniversitesine yeniden alınmıştı.

21 yaşındaki öğrencinin avukatları verilen tazminatı yetersiz buldu
Arruda'nın avukatları, öğrencinin "ayaklar altında kalan onuru" açısından, kararlaştırılan tazminat miktarını yetersiz bulduklarını ve üniversiteden daha yüksek bir tazminat istediklerini belirterek, kararı temyize götüreceklerini bildirdiler.

Geisy Arruda davası, Brazilya'da kişisel özgürlükler ve kamu ahlakı konusunda, büyük tartışmalar yaratmıştı.
Mahkeme, kararlaştırılan tazminat mikltarının Geisy Arruda'nın uğradığı kayıpları karşılamasına yeteceği gibi, özel bir öğretim kurumu olan Bandeirante Üniversitesini de mali zorluğa sokmayacak düzeyde olduğunu kaydetti.

21 Yaşındaki Geisy Arruda, 2009 Ekim'inde kırmızı bir mini elbiseyle okula geldiğinde, diğer öğrencilerin alaylarına ve hakaretlerine hedef olmuştu.
Üniversite, "etik ilkeleri, akademik saygınlığı ve ahlakı, göze batan bir şekilde, dikkate almadığı" gerekçesiyle Arruda'yı okuldan atmıştı.

Ancak olayın medyadaki yankılarının haftalar boyu sürmesi ve eğitim bakanlığından gelen baskılar üzerine, üniversite kararını geri almıştı. Brezilya eğitim bakanlığı üniversityeyi "tam bir hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık"la suçlamıştı.
Geisy Arruda da, "üniversiteden atılmış olmasının kendisini küçük düşürdüğünü" belirtmişti.

Olayın medyada uyandırdığı ilgi, Arruda'ya ufak çapta da olsa, ünlü statüsü kazandırdı.
Bandeirante Üniversitesi ise, Arruda'nın adını duyurmak için, böyle bir sürtüşmeyi kasıtlı olarak hazırladığını savundu.

Brezilya'da çok dar ve çok kısa giysiler, plajlarda ve gece kulüplerinde olağan karşılanmakla birlikte, resmi kurumlarda bazen eleştiri topluyor.

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri