Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

11 Nisan 2012 Çarşamba

BMW i8 Spyder Googleda Ara

BMW i8 Spyder - BMW’nin 2011′de geliştirdiği konsept i8 modeli, ilgi çekmeye devam ediyor. Çalışmalarına ara vermeden devam eden firma, i8′in bir de üstü açık versiyonunu üretmiş.

BMW i8, filmlerden fırlamış gibi görünse de mühendisler bu modele ciddiyetle yaklaşıyor. Bunun en büyük örneği ise BMW’nin tümüyle fonksiyonel prototipler üretmesi. Yani i8, sadece fuarda sergilenmek üzere yapılmış bir maket değil, tüm özellikleriyle yola çıkmaya hazır bir otomobil. Nitekim firma, yayınladığı video ile de bunu kanıtlıyor.



Tasarımı dışında BMW i8′in en dikkat çekici yönü güç sistemi. Elektrikli ve benzinli motorların birlikte güç ürettiği bir hibrit olan i8, toplam 400 beygire varan bir güce sahip. Bu da aracı 0′dan 100′e 5 saniyede çıkarıyor. Ancak yakıt tüketimi ortalaması gerektiğinde 100 km’de 3 litreye kadar düşebiliyor. Bunun yanında i8, 30 km gibi mesafeleri sadece elektrik motorlarıyla gidebiliyor. Dolayısıyla şehir içinde kısa mesafelerde benzinli motora hiç ihtiyaç duymadan seyahat edebiliyor.

BMW, i8 ve i8 Spyder’ın prototipleriyle kapsamlı yol testleri yapıyor. Hatta bu test kar ve buzlu yollar gibi sıradışı koşullar da dahil. Dolayısıyla firmanın yakın zamanda i8′e benzer bir modeli piyasaya sürebileceği konuşuluyor. Ne dersiniz; yollarda böyle bir araç görmek hala hayal gibi değil mi?

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri