Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

27 Ocak 2011 Perşembe

Bu yumurta zayıflatıyor! Googleda Ara

Tadı köy yumurtası gibi ama diyet!

Manisa Fen Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması kapsamında hazırladıkları çalışmayla, okul bahçesinde köy yumurtası tadı ve görünümünde diyet yumurta üretiyor.

Okul Müdürü Tayif Çekim, AA muhabirine, bu yıl kurulmalarına rağmen bilimsel çalışmalarda önder olmayı amaçladıklarını belirterek, bu yılki TÜBİTAK Orta Öğretim Proje Yarışmasına 5 projeyle katılacaklarını söyledi.

Projelerden birinin, 7 öğrencinin kimya ve biyoloji öğretmenleriyle hazırladığı ve 8 haftadan bu yana süren "Fonksiyonel Yumurta" projesi olduğunu ifade eden Çekim, "Projeyle doğal besinler ile yumurtanın kalitesini artırmaya ve diyet yumurta yapmaya çalıştık. Okul bahçesinde, kanserojen maddeleri azaltılmış, köy yumurtası lezzet ve sarılığında yumurta üretmeye çalışıyoruz. Projeyle hem çiftçilerin yeni malzeme üretmelerine destek olmayı hem de daha sağlıklı bir yumurta elde etmeyi amaçladık" dedi.

Çekim, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Gıda Mühendisliği ile imzaladıkları protokol çerçevesinde, sponsor firmaların projeye tavuk, kafes ve yem temin ettiğini kaydetti.

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri