Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

13 Aralık 2010 Pazartesi

Aliyeva'nın dekoltesi WikiLeaks'te Googleda Ara

WikiLeaks belgelerinde Azerbaycan First Lady'si için ilginç yorumlar var..

WikiLeaks’te yayınlanan Amerikan kriptolarında Azerbaycan için “ortaçağ feodalizmi” benzetmesi yapılıyor. Belgelerde bir de first lady Aliyeva notu var: “Batı dünyasında bile provokatif karşılanacak türden dekolte giyiniyor”.
Amerikan diplomatları, Azerbaycan’ın yönetilme biçimini, Ortaçağ’a uygun görüyormuş. ABD’nin Bakü Büyükelçiliği’nde maslahatgüzar olarak görev yapan Charge Donald Lu’nun 27 Ocak 2010 tarihli rapor, başta Aliyevler olmak üzere Azerbaycan’ın güçlü ailelerini konu alıyor. Maslahatgüzara göre Azerbaycan, “Ortaçağ’da Avrupa’da hüküm süren feodalizmine benzer bir tarzda” yönetiliyor.
Ülkede belli bölgelerin ve belli ekonomik sektörlerin sahibi olan aileler var. Bu aileler, hem kendi aralarındaki centilmenlik anlaşması gereği birbirinin alanına müdahale etmiyor, hem de devlet içindeki etkilerini kullanarak, yabancı yatırımcıların gelip kendileriyle rekabet etmesini engelliyorlar.

Siyasi donanımı yetersiz

Belgede en çok öne çıkan isimse, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in karısı Mihriban Aliyeva. Azeri first lady’sinin “Haydar Aliyev Vakfı”nın başkanı sıfatıyla, okul, hastane gibi kurumlar açarak, kamuoyu nezdinde kendisi için iyi imaj çizmeye çalışıyor. Aliyeva’nın, UNESCO İyi Niyet Elçisi olmasına karşın, yetersiz bir siyasi donanıma sahip olduğu vurgulanırken, giyim-kuşamı hakkında yapılan yorumdaysa, “Batı dünyasında bile provokatif karşılanacak” türden dekolte elbiseleri tercih ettiği belirtiliyor.

Belgede, Azerbaycan’a hükmeden ikinci büyük aile olan Paşayevlere de ayrıntılı bir şekilde değinilmiş. Raporda, first lady’nin amcası Hafız Paşayev’in, gerek Bakü’ye gelen Amerikan diplomatları gerekse de Washington yönetimi açısından, işbirliğine açık olması nedeniyle, dikkate değer bir isim olduğunun altı çiziliyor.

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri