Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

26 Kasım 2010 Cuma

Aşk hayatını güçlendiren minik jestler Googleda Ara

Araştırmalar, aşk hayatındaki küçük jestlerin inkar edilmeyen gücünü ortaya koyuyor.

El ele tutuşmayı, odanın bir ucundan sevgilinizin bakışını yakalamayı ve ona "Bebeğim" demeyi ilişkinizin gidişatını belirleyen önemli unsurlar olarak görmüyor olabilirsiniz. Son dönemde yapılan yeni bir araştırma, aşk hayatındaki küçük jestlerin inkar edilmeyen gücünü ortaya koyuyor.

Onu övün: Arkadaşınızla dışarı çıktıpınızda,arada sırada yaptığı ve sizin hoşlandığınız bir şeyden bahsedin.Örneğin çok güzel kokteyl yapıyor veya salonunuzdaki o büük koltuğu kolaylıkla kaldırıyor olabilir. Kişilik ve Sosyal Psikoloji Dergisi'nde yayımlanan bir araştırma, birbirlerini öven çiftlerin diğerlerine kıyasla uzun vadede daha mutlu olduğunu gösteriyor.

Rutininizi değiştirin: Birlikteyken televizyonun karşısında tembellik yapmaktan hoşalnıyor olabilirsiniz.Bunun yerine,yemek masasında oturup yaptığınız spagetti sosundan,o gün ofiste yaşadıklarnızdan veya tatil planlarınızdan konuşun.Otomotik pilota bağlanıp hergün aynı şeyleri yapmaktan vazgeçtiğinizde birlikteyken her anın keyfini çıkarabildiğinizi göreceksiniz.Bu da,aranızdaki bağın kuvvetlenmesi için yepyeni fırsatlar doğuracaktır.

Onunla ilgili birşeyler keşfedin: Ve sonra bunları onunla paylaşın.Örneğin yıllar önve yaptırdığı dövmesinin hikayesini anlatmasını söyleyin.

Bakışını yakalayın: Bunu kalabalık bir oortamda yapın ve sonrasında gülümseyin ya da göz kırpın. Bu bir anlık olay, her ne kadar yalnız olmasanızda sizi birbirinize yakınlaştıracaktır.

Güzel haberleri şatafatlı bir şekilde kutlayın: Ona sarılın, ayrıntıları anlatmasını isteyin. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, en mutlu çiftlerin birbirlerine destek olmakla kalmayıp ikisinden birini başına güzel bir şey geldiğinde gerçek bir ilgi ve heyecanla dinlediklerini gösteriyor.

Ona meydan okuyun: Arabaya veya asansöre kadar yapacağınız yarış sizi yakınlaştırır. Stony Brook Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre uyarıcı durumlar çiftlerin birbirlerine daha fazla tutkuyla aşık olmasını sağlıyor.
Ona gerçekten teşekkür edin: Eğer yatak odanızı boyarsa, bir teşekkür olarak en sevdiği yiyeceklerden oluşan bir atıştırma tabağı hazırlayabilirsiniz.

Kavgada tansiyonu düşürün: Kişilik ve Sosyal Psikoloji Dergisi'nde yayımlanan bir araştırma, tartışmanın en ateşli anında ona takma adıyla seslenmenin iki tarafı da sakinleştirdiğini gösteriyor. "Bebeğim seninle tartışmaktan hiç hoşlanmıyorum" gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Şunu unutmayın ki, tansiyonu düşürmeyi becerebilen çiftler, bir anlaşmazlığı çabucak çözüp kısa sürede barışabiliyor.

Boynuna masaj yapın: Onunla yan yana yürürken boynuna dokunarak o bölgeye küçük küçük masajlar yapın.Bu,hem aranızda hızlı bir yakınlık kurar hem de ona nekadar şanslı bir erkek olduğunu düşündürür.

Komik bir fıkra öğrenin: Gündüz ondan ayrı olduğunuzda akşam için bir hazırlık yapın ve komik bir fıkra öğrenin.Benzer espri anlayışına sahip çiftler, ilişkilerinde çok daha fazla tatmin duygusuyaşıyorlar.

Evini toplayın: Biz ne kadar ev işi yapmaktan hoşlanmıyorsak,erkeklerde bundan okadar nefret edeyorlar. Bu konuda onun üstüne gitmeden evini temizleyin. Artık kokmaya başlayan çöpünü atın, evin dört bir köşesine yayılmış boş içki şişelerini toplayın, çoraplarının çiftlerini bulun ve buzdolabındaki zamanı geçmiş yiyecekleri atın. Kolombiya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, başına kakmadan ona yardım eli uzatmanızın moralini yükseltip size olan hislerinin yoğunluğunu artıracağını gösteriyor.

"Eğer?"oyunu oynayın: Sırayla biribirinizin şöyle sorular sorun:"Milli Piyango'dan 10 milyon lira kazansan ne yapardın?ve ya "Sadece beş günü kaldığını öğrensen ne yapmak isterdin?"

Oyun oynayın: O yıkanırken banyodan bornozunu kaçırın.Bu tip eğlenceli eylemler aranızdaki duyguları yoğunlaştırır.

Birlikte gürültü çıkarın: Aranızda şakalaşırken onu halını üstüne çekip güreşmeye başlayın. Üstüne çıkın, küçük küçük ısırın gıdıklayın ve her yerini öpücüklere boğun. Stoony Brook Üniversitesi'nde yapılan araştırma,adrenalini artıracak hareketlerin aşkın gücünü de artırdığını gösteriyor.

Ona uğurlu iç çamaşırları alın: Üzerinde çok fazla afasını yorup stres yaptığı büyük toplantı öncesinde ona uğur getireceğine inandığınız bir iç çamaşırı hediye edebilirsiniz.

En iyisi olmasına yardım edin. Eğer hep Japonca öğrenmek istemişse, iPod'una başlangıç derslerini yükleyin. İlişki uzamanları buna Michelangelo efekti adını vermiş. Tıplı heykeltraşların bir kaya parçasına şekil vermesi gibi iyi çiftler de birbirlerinin en iyi yönlerini ortaya çıkarmalıdırlar.

Her fırsatta: Onun ne kadar muhteşem bir erkek olduğunu dile getirin. Gün ortasında ona "Muhteşem bir sevgilisin çünkü kahvemi nasıl içmekten hoşlandığımı biliyorsun" yazan bir e-posta yollayın. Washington Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hisleri yazıya dökmenin ilişkiyi olumlu yönde etkilediğini ortaya çıkarmış.

Haftasonu gazetenizi: Elinize aldığınız, ona en sevdiği eki verin.

Parlaması için ona fırsatlar sunun: Her hafta arkadaşlarıyla düzenledikleri halı saha maçlarından birine siz de gidin. Orta sahada ne kadar başarılı olduğunu gördükten sonra bir hafta sonu futbol topunu da alarak pikniğe gidin. Ona birkaç pas atarak hünerlerini size sergilenmesine ve başarısıyla böbürlenmesine izin verin. Eğer şarap zevki konusunda onun üstüne kimseyi tanımıyorsanız, doğum günü partiniz için içkileri onun seçmesini isteyebilirsiniz.

Onu süzün: Oturup sohbet ederken durun ve onu izleyin.hareketlerini takip edin. Sesinin tonunu dileyin. Onun hakkında sevdiğiniz şeyleri içinizden saydığınızı bilmesine gerek yok. Ayakkabılarını bağlama şekli size komik geliyor veya bir şey hoşuna gittiğinde ağzının kenarı hafifçe yukarı doğru çıkıyor ve siz buna bayılıyor olabilirsiniz. Onu mutlu ve sevgi dolu bir şekilde izlemeniz ne kadar sevildğini hissedecektir. Siz bazı şeyleri dile getirmeseniz bile, o sizi anlayacaktır.

Kendisini herhangi bir sebepten dolayı: Kötü hissettiğinde ona en hoşlandığı şeyi yapın. Hiç beklemediği bir anda ona masaj yapmaya başladığınzda "iyi misin?" ya da "sorun ne aşkım?" gibi kimi zaman yorucu olabilecek soruları sormanıza bile gerek kalmayabilir. Ama dokuşunuzla onu ne kadar rahatlatmak istediğinizi anlayacağından emin olabilirsiniz.

Kalabalık içinde birlikte yürürken: Vücudunuzun etrafına sardığı kolunu sizi daha sıkı bir şekilde kavraması için yönlendirin. Bu, onun içindeki koruyucu erkeği ortaya çıkarmasına yardımcı olacaktır.

Onu arkadaşlarınızla: Ofistekilerle ya da ailenizle tanıştırırken, başarılarını mutlaka konuşmanın arasına sokuşturun. Eğer bir önceki hafata sonu maratona katıldıysa, bundan övgüyle bahsedin veya mezun olduğu okulu üstüne basarak söyleyin. Hayranlığınızı belli etmeniz onu çılgına çevirecek.

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri