Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

17 Ekim 2010 Pazar

Güzellik yarışmasıyla hayatı değişti Googleda Ara

Almanya'da hukuk eğitimi görürken “Almanya Güzeli” seçildikten sonra oyunculuğa başlayan Türk kızı Aslı Bayram, sinema ve tiyatroda başarılı performansı ile dikkati çekiyor.

Babası, henüz 12 yaşındayken Alman komşuları tarafından öldürülen ve aynı saldırıda kendisi de yaralanan Almanya Güzeli unvanlı ilk Türk kızı Aslı Bayram, sinema ve tiyatroda sağlam adımlarla ilerliyor.

Yarışma sırasında Goethe Üniversitesi'nde hukuk öğrencisi olan Bayram, Almanya Güzeli seçildikten sonra kariyerini oyunculukta şekillendirdi. Los Angeles'da Eric Morris'den bir yıl oyunculuk dersi alan Bayram, kariyerine 2006 yılında “Beyza'nın Kadınları” filmiyle başladı. Geçen yıl kanser nedeniyle hayatını kaybeden ünlü aktör Patrick Swayze'nin başrolünü oynadığı “Jump” filminin ardından televizyon dizisi Soko Viena da rol alan Bayram, “Short Cut to Hollywood” ile oyunculuk kariyerini sürdürdü.

Bu yılın dikkati çeken filmlerinden “Sevdah za Karima” da Kerim'in kız kardeşini canlandıran Bayram, İsviçre'de yaşayan Türk yönetmen Cihan İnan'ın yönettiği “180 Derece” filminde de rol aldı.

Anne Frank'ın Günlüğü'nden sahneye uyarlanan tek kişilik oyunu birçok ülkede sahneleyen Bayram, 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan “180 Derece” filminin ekibiyle geldiği Antalya'da sorularımızı yanıtladı.

Yarışmayla hayatının seyrinin değiştiğini belirten Bayram, “Benim için çok güzel bir tecrübeydi. İlk kez Almanya'da bir Türk kızı güzellik yarışmasında birinci geldi. Bu sonuçla Almanya'da yaşayan Türk kızlarının önü açıldı. Hukuk fakültesinde mutlu değildim. 2005'teki yarışmanın ardından Los Angeles'da bir sene oyunculuk dersi aldım” dedi.

Yarışmanın ardından 5 filmde rol aldığını ancak Anne Frank'ın Günlüğü'nden uyarlanan tek kişilik tiyatro oyunuyla inanılmaz bir tecrübe yaşadığını belirten Bayram, oyunu Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 2 yıl, Los Angeles da ise 1 yıl sergilediğini kaydetti.

Bayram, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler'den kaçarak ailesiyle Amsterdam'da bir eve gizlenen, anılarını günlüğüne aktaran ve ailesiyle götürüldüğü toplama kampında hayatını kaybeden Anne Frank'ın 80. doğum günü nedeniyle oyunu davet edildiği Los Angeles'taki Museum Tolerance'ta sahnelediğini ifade etti.

PATRICK SWAYZE İLE ÇALIŞTI

“Dirty Dancing” ve “Ghost” filmleriyle hayran olduğu Patrick Swayze ile de çalışma imkanı bulduğu için çok şanslı olduğunu belirten Bayram, “2006'da en son filmlerinden birinde beraber oynadık. Çok sempatikti” dedi.

Tiyatro ve sinemayı birbirinden ayıramadığını ve iki sanat dalını da çok sevdiğini belirten Bayram, bu yıl hatıralarının yer aldığı kitabının da Almanca yayımlandığını kaydetti.

Almanya'da hep aynı konularda filmlerin çevrildiğini ifade eden Bayram, “Almanya'da bana hep ezilen, öldürülen Türk kızı rollerini teklif ediyorlar. Kabul etmiyorum. O yüzden yurt dışında ilk kez 180 Derece filminde bir Türk kızını canlandırdım çünkü her iki kültürü de tanıyan, modern bir kız” dedi.
Aslı Bayram, Türkiye'den iyi bir senaryoda teklif gelirse seve seve kabul edeceğini kaydetti.

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri