Türkiye'nin Magazin Blog Sitesi

MANŞET HABERLER

.

8 Eylül 2010 Çarşamba

Batı Nil virüsüyle ilgili beklenen açıklama Googleda Ara

Batı Nil virüsüyle ilgili beklenen açıklama geldi.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Mustafa Ertek, ülkemizde rastlanan Batı Nil virüsü hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Ertek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hastalık görüldüğü zaman bildirimi yapılmıştır. Enfeksiyon hastalıklarında olduğu gibi bilimsel bir araştırma kurumu oluşturulmuş ve incelemeler başlatılmıştır. Manisa'da 16 hastada yapılan incelemelerde özellikle hava sıcaklıklarının çok yüksek olmasından nedeniyle kalp, akciğer hastalığı gibi nedenlerden hayatını kaybetmiş. Burada bir hastada Batı Nil virüsüne rastlanmıştır. Bugüne kadar 5 ilden 7 vakaya Batı Nil Ateşi tanısı konuldu. Bu hastalardan 3'ü kaybedildi. Sakarya, İzmir, Aydın ve Isparta'dan toplam 4 yeni vaka daha Batı Nil ateşi olarak tanımlandı"

BELİRTİLERİ

"Manisa'da bu vakaların ön tanısının konduğu andan itibaren Ege ve Hacettepe Üniversitesi bu bölgedeki sineklerde araştırmaya başlamıştır. Batı Nil virüsüne yakalananlarda bir belirti ve bulgu olmaz. Yüzde 80'inde durum böyledir, yüzde 20'sinde belirti olarak Batı Nil ateşi başlar. Kuluçka süresi 2-5 gün arasındadır. En önemli belirtileri baş ağrısı, kusma ve bilinç değişikliğidir. Ciddi vakalar hastanelerde yatırılarak izlenmelidir. Batı Nil virüsü için geliştirilmiş bir aşı yoktur. Sivrisineklerle mücadele temel. Kapı ve pencerelerden sivri sineklerin girmesini engellemek, sivrisineğin bol olduğu yerlerde kapalı kısımlarda bulunmak, uzun kollu kıyafetler giymek hastalığı önler."

SALGIN SÖZ KONUSU DEĞİL

"Virüsün esas kaynağı kuşlar. Kuşlarda da yoğun bir şekilde ölümlerle seyreder. Yine kuş dışında özellikle atlarda ağır seyreder. Kuş ve at ölümü olan yörelerde de Çevre ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çalışanlarının dikkatli olması ve bu durumla karşılaştıkları zaman Sağlık Bakanlığı yetkililerini bilgilendirmeleri önem taşır.

Üstüne basa basa söylüyorum, bir salgın söz konusu değildir. İlerleyen günlerde de bunlarla ilgili bilgi vereceğiz.  

Facebook Twitthis Furl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum gönderebilmek için YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM seçip yorumunuzu gönderebilirsiniz.

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Yayınlanacaktır.

Bunlar da ilginizi çekebilir

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Magazin , Magazin Haber ,Ünlü Manken Resimleri